SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Marketinget az értékesítésbe! A 100 éves stratégiáknak vége...

2013. június 22.
írta: Máthé Albert

2013-at írunk és számomra megdöbbentő, hogy még mindig vannak értékesítők, akik hideghívással vagy hangposta üzeneteket hagyva próbálnak meg bejutni a döntéshozókhoz. Az internet és a közösségi média örökre eltemette az említett eszközöket!  A 100 éves értékesítési stratégiáknak vége!

Vajon miért adna neked lehetőséget a döntéshozó egy személyes találkozóra hideghívás alapján? Vajon miért hívna vissza a döntéshozó egy hangposta üzenet alapján? Miért adna neked bárki is időt a saját idejéből azelőtt, hogy megtudná, milyen értéket képviselsz a számára?

Mint értékesítő, miért keresnéd meg a potenciális ügyfeled problémáját, fájdalmát, amikor ő alapvetően a sikert, a növekedést, a profitot vagy az élvezetet keresi?

Miért próbálnál meg eladni potenciális ügyfelednek, amikor ő alapvetően nem szereti, ha eladnak neki, viszont imád vásárolni?

Mindezek ellenére sok értékesítő mégis az alábbi kérdésekre keresi a választ:

 • Hogyan kezeljem a kifogásokat?
 • Mik a leghatékonyabb hideghívási technikák?
 • Ha a potenciális vevőm nem veszi fel a telefont, hagyjak neki üzenetet; ha igen, akkor mit mondjak?
 • Mikor a legjobb az értékesítés zárása?

Néhány újabb módszer, amelyekkel kibővíthetjük az eszköztárunkat:

 • ajánlások, legfőképpen a döntéshozói szintű ajánlások;
 • referenciák, esettanulmányok (én erősen támogatom ezek videós változatát);
 • kapcsolatépítés;
 • előadás szakmai konferencián (A konferenciákon ne szaladgáljunk névjegyek után, inkább tartsunk előadást, mert azzal rögtön pozícionáljuk is magunkat!);
 • megjelenés szaklapokban, magazinokban, szakmai hírlevelekben.

Ezen módszerek elsajátítása és szokássá alakítása NULLA technikai (IT) tudást igényelnek, mindössze meg kell érteni, meg kell tervezni és végre kell hajtani őket.

Vannak ennél még korszerűbb, hatékonyabb módszerek, amelyek az internet és a közösségi média erejét használják fel:

 • a személyes weboldalad, amiben kifejted gondolkodásmódodat, hozzáállásodat a partnereidhez;
 • saját blog (szakmai blog);
 • üzleti Facebook oldal, amelyet vásárlói vagy partneri fórumként is használsz aktívan;
 • saját szakmai csoport és aktív részvétel más csoportokban a Facebookon;
 • saját YouTube csatorna szakmai videókkal és referenciákkal, akik téged ajánlanak;
 • rendszeres elektronikus hírlevél;
 • Facebookhoz hasonlóan aktív jelenlét a LinkedIn-en. Ne felejtsük el, hogy a nagy multinacionális cégek közép- és felsővezetői aktív használói ennek a közösségi oldalnak!

Ha ezeket az eszközöket rendszeresen használod, sokkal gyorsabban és hatékonyabban fogod tudni kiépíteni a kapcsolatrendszeredet. Ma, 2013-ban az értékesítés nem csak arról szól, hogy te kit ismersz, hanem arról is, hogy téged ki ismer! Ha beírod a nevedet a Google keresőbe, de válaszul semmi nem jön vissza rólad, akkor nagyon sok lesz a teendőd, és a legjobb, ha most nekilátsz. 

Ha elmész egy értékesítési találkozóra és felkészülsz rá, mindent kikeresel az interneten az ügyfeledről, akkor ez neked nem csak segít, de a potenciális ügyfeled is értékelni fogja. Gondolod, hogy rólad nem fognak a potenciális vevőid információkat gyűjteni? Ha nem találnak rólad semmit sem, akkor az azt is jelentheti, hogy senki sem ismer, nem vagy fontos ember. Ez nem jó belépő egy üzleti találkozóra.

A mai üzleti világban az internet és a “business” közösségi média olyan marketing elemek, amelyek kihagyhatatlanok az értékesítés folyamatából! Ezek az eszközök fogják hozni neked a megrendeléseket.

Ha ismert szakértőként pozícionálod magad, jelen vagy az interneten és a közösségi médiában, akkor elérheted azt is, hogy nem a legalacsonyabb ár alapján értékesítesz, hanem a terméked, szolgáltatásod és saját magad értéke alapján.

Ezek a marketing eszközök nem ismeretlenek és nem újak, olyan eszközök, amelyeket már sokan kipróbáltak a gyakorlatban. Javaslom neked, hogy ha eddig nem használtad őket, akkor kezdd el, ha pedig már használod őket, akkor kívánom neked, hogy a konkurenciád ne használja!


Máthé Albert – napi inspiráció értékesítőknek, www.saleskoffein.hu

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm


w3qJqYV66

•   2015-06-05 01:59


c9n kf6szf6nf6m a sok-sok aje1nde9kot, kedvesse9get.A le9lekmade1r most is ratajm van, me1snak e9rzem magam benne.Az alkatom nem igaze1n le9gies, eze9rt jf3l jf6n a le9lekmadaras sze1rnyale1s.:))) http://lzdrrp.com [url=http://iaqtqvfr.com]iaqtqvfr[/url] [link=http://qgwxon.com]qgwxon[/link]


Waq1x1qjxs

•   2015-06-04 19:42


Le1nyok kf6szf6nf6m mindenkinek:)Tiffanylda, itt is <a href="http://kxgnzjqq.com">szeertn</a>e9m megkf6szf6nni, e9s jelentem azf3ta me1r hordtam a mede1lt, e9s tetszik, dicse9retet is kaptam e9rte.:)Ami terme9szetesen sze1modra is dicse9ret, mert a te kezed munke1ja:)


yT2eqFkO

•   2015-05-30 03:46


Hfa, nagyon kasslz! Kf6zel e9rzem magamhoz!Nekem is a se1lak nagy kedvenceim, de ide9n turke1ltam egy gyf6nyf6rű csokibarna bőrcsizme1t. (megjegyzem potom pe9nze9rt! mivel a neten megtale1ltam ugyanazt a darabot e9s nem akartam hinni a szememnek amikor megle1ttam, hogy mennyibe kerfclne boltbf3l.) Szf3val most ő nagy kedvenc! De a vastagharisnye1kat is szeretem. Meg mindent, ami kf6tf6tt, e9s mindent, ami ing! :)c9n hasonlf3 jellegű csizme1t le1ttam a Pull&Bear-ben.