SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

A sikeres üzletemberek 6 közös vonása

2013. június 15.
írta: Máthé Albert

Az elmúlt 3 hónapban kialakítottam egy új szokást: minden hónapban meghívok egy kiemelkedően sikeres üzletembert egy kávéra vagy ebédre azzal a céllal, hogy jobban megismerjem, hogy tanuljak tőle valami új dolgot, szokást vagy képességet.

Az elején nehezemre esett ezt megszervezni, de aztán lendületet kaptam és egyre jobban ment. Eddig hét sikeres emberrel tudtam találkozni, és ezúton is köszönöm nekik, hálás vagyok, mert rengeteget tanultam tőlük. A neveket sajnos nem oszthatom meg.

A harmadik, negyedik találkozás után felfigyeltem arra, hogy vannak visszatérő tanulságok, észrevételek, illetve közös jellemzők.  Erről a témáról nagyon sokat lehetne írni, van is egy nagyon jó könyv ebben a témában, „Gondolkodj és gazdagodj” címmel.

A legfontosabb 6 közös vonás, tulajdonság vagy szokás, amit én tapasztaltam azoknál a sikeres embereknél, akikkel találkoztam, a következő volt:

  1. „Szenvedély”: azzal foglakozz (üzletelj, keress pénzt), amire a legjobban vágysz. Legyen a munkád a szenvedélyed, amit akkor is megtennél, ha nem fizetnének érte. A pénz csak egy jutalom azért a hasznos értékű termékékért vagy szolgáltatásért, amit nyújtasz.
  2. „Életforma”: amivel foglalkozol, pénzt keresel, legyen életforma a számodra. Legyél olyan, mint egy profi sportoló. Mindig legyen célod, mindig készülj valamire, mindig a maximumra törekedj. Soha nem adhatod fel, legyél kitartó.
  3. „Időgazdálkodás képessége”: mindig a legnehezebb, legfontosabb dologgal kezd a napodat. Alakíts ki napi szokásokat és rutinokat úgy, hogy azok a céljaid elérését szolgálják.
  4. „Delegálás”: képesnek kell lenned arra, hogy a feladatokat kiadod a megfelelő embereknek.
  5. „Folyamatos önfejlesztés”: a sikeres emberek hihetetlenül önképzőek, folyamatosan tanulnak és fejlesztik magukat.
  6. „Nagyban gondolkodás”: a sikeres emberek merész célokat tűznek ki maguk elé, nagyban gondolkoznak.

Van még egy dolog, amit külön kiemelnék: azok az emberek, akikkel találkoztam, hihetetlenül adakozóak voltak, örömmel osztották meg velem tapasztalataikat, tudásukat. Bebizonyosodott számomra, hogy a mondás „aki ad, előbb vagy utóbb kapni is fog”, teljesen igaz és működik!

Máthé Albert – napi inspiráció értékesítőknek

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm


Boglárka

•   2016-09-14 12:56


Nagyon jó cikk aki további érdekességekre lenne kíváncsi a sikeres emberek szokásairól,azok számára találtam egy jó cikket:
http://munkahet.hu/hirek/magazin/ez-a-kozos-a-sikeres-emberekben