SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Mi volt a legjobb tanács az értékesítésről, amit valaha kaptál?

2013. március 19.
írta: Máthé Albert

Elgondolkoztál már ezen a kérdésen? 

Az én válaszom a következő:

„Tanulj meg mindent azoktól, akiknek már sikerült az, amit Te is el szeretnél érni!”

Az elmúlt tizenöt évben sok értékesítővel találkoztam. A legjobb értékesítőknél megfigyeltem egy közös tulajdonságot: nagyon pozitívan álltak mindenhez. A gyengén teljesítő értékesítőknél megfigyeltem egy másik tulajdonságot: ha nem jönnek elég gyorsan az eredmények, akkor mást hibáztatnak, amiért nekik nem sikerült.

Szerintem minden értékesítőnek van két választása:

  1. Kezébe veszi a dolgokat, és megteszi azt, ami a siker eléréséhez szükséges.
  2. Jó kifogásokat talál, amiért nem sikerült vagy fog sikerülni: a főnök, a termék, a gazdasági környezet, a kollégák, a vevők stb.

Amikor értékesítőként elkezdtem dolgozni elhatároztam, hogy sikeres akarok lenni és a legjobbaktól akarok tanulni. Megfigyeltem, hogy a legjobbak sohasem panaszkodnak, mindig előre gondolkoztak és bármilyen volt a gazdasági környezet, mindig azon törték a fejüket, hogyan tudják az adott helyzetből a legjobbat kihozni. Két ember volt rám nagyon nagy hatással: Zig Ziglar (ő sajnos már nem él), és Brian Tracy. Órákon át hallgattam a hanganyagaikat, néztem a videókat és jegyzeteltem. Számomra ők az értékesítés nagykövetői. Autóban mindig a Brian Tracy vagy a Zig Ziglar szólt. Ezt a szokásomat a mai napig is megtartottam.

Neked nem kell ennyire messzire menned elég, ha megnézed ki a legsikeresebb a Te üzletágadban, megnézed, hogy csinálja és megtanulod tőle. Ha nincsenek olyan sikeres emberek az üzletágadban, akkor keress egy hasonló üzletágat és nézd meg ott ki a legjobb. Kezdheted akár azzal is, hogy meghívod ebédelni! Tapasztalatom, hogy a sikeres emberek szeretnek a sikerükről beszélni, ha meghívsz egy sikeres embert ebédelni, szerintem annyit fogsz tőle tanulni, mintha tíz könyvet elolvasnál!

Mai tippem: legyél pozitív, nyitott és tanulj a legjobbaktól!

 

Máthé Albert – Töltsd fel magad napi inspirációval!

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm


NtbfXpq7Wy

•   2015-06-05 02:06


azt hiszem, fe9lree9rthetően fzgtlmaoaam, vagy nem tudom, de nem ege9szen e9rtem, mit e9rtette9l ez alatt:"Na most ez oktondinak tűnhet - ha edgy van, elne9ze9st -, de az "ugyanolyan emberek, mint mi" kite9tel bizony erre is vonatkozik. :)""ugyanolyan emberek, mint mi" kite9telben a "mi" = a nem autista emberek halmaze1val. http://hslujsgs.com [url=http://piwxgz.com]piwxgz[/url] [link=http://mjehopat.com]mjehopat[/link]


Teo50Dz6

•   2015-06-04 19:46


Na most ez oktondinak tűnhet - ha edgy van, elne9ze9st -, de az "ugyanolyan<a href="http://luoxktxf.com"> eebermk</a>, mint mi" kite9tel bizony erre is vonatkozik. :)Egy vak, fekete, e1zsiai, meleg, autista, mittome9n me9gmi ugyanakkora ese9llyel lehet jf3 ember, mint ordas nagy pf6cs, e9s ugyanfagy tud beskatulye1zni, mint egy, a saje1t me9rce9nk szerint e1tlagember.Egy Martin Luther King Jr. nevezetű emberke emledtette egy hedres besze9de9ben, hogy van egy e1lma, ami szerint az<a href="http://luoxktxf.com"> eebermk</a>et nem a bőrszednfck, hanem a szeme9lyfck alapje1n edte9lik meg (oke9, ez most pontatlan). Ebben bizony az is benne van, hogy az ember ezektől ffcggetlenfcl ake1rmilyen lehet.Egye9bke9nt e9rdekes ez, mert az ember hajlamos, hogy előbb a kfclsőse9geket negatedv ire1nyban edte9lje meg (azaz: tart a me1sse1gtf3l, e9s ez valamilyen szinten terme9szetfcnk re9sze), azte1n kompenze1ljon (azaz: ilyenkor me1r sze9gyelli, hogy tartott a me1sse1gtf3l, e9s sokszor igyekszik tagadni), majd az ege9sz lassan helyrekerfcl.Ha megfigyeled, az indie1nokne1l volt az "evil savage" ke9p (kereszteletlen gaz poge1ny), amit ke9sőbb felve1ltott a "noble savage" (a terme9szettel harmf3nie1ban e9lő, nemes, kompromisszumokat nem ismerő ember), de me1r ez is tfalhaladottnak sze1medt. Most pl. az arabokat "terrorista fanatikusoknak" szoke1s tartani, de kedve1ncsi vagyok, hogy ez hogyan fog alakulni.Ja, e9s egy autista rokona persze, hogy idealize1l - oke9, ez nem 100%, hogy edgy legyen, de olyan 98%.cdgy hirtelen ez jutott eszembe.(Mivel az ilyen ke9nyes te9me1kat a neten előszeretettel e9rtik fe9lre, eze9rt megemledtem, hogy nem volt semmi mf6gf6ttes sze1nde9kom, arra az esetre, ha valaki tf6bbet le1tna bele, a flame-et elkerfclendő. <3)


4qKzSs1kOb

•   2015-05-30 15:25


betegge9 csak e9n teszem majd Karcsit, amint re1rajzolom az elve1ltoze1sokat. :) itt me9g e9p e9s ege9szse9ges... na jf3, kisict a ve1llf6vi izomzata fe9rfi le9te9re sorvadt, de gyorsan e1t akartam esni a anim(oper)e1cif3n... :)