SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

korábbi írások, 12. oldal

 A legtöbb cég növekedési korlátját nem a piacgazdaság, és nem is a termék vagy a konkurencia jelenti, hanem az értékesítői csapatának minősége, fejlettségi szintje adja. Amikor az üzleti célok nem teljesülnek, akkor sok vezetőnek egyszerűbb a külső körülményeket okolni (pl. gazdasági recesszió, árverseny, konku­rencia). Az igazság viszont az, hogy az üzleti célok nem teljesülésének okát elsődlegesen házon belül kell keresni, nevezetesen az értékesítési csapatban! Miután meggyőződtünk róla, hogy a csapattal minden rendben van, utána jöhetnek a külső okok. 

tovább


Bejutottál egy potenciális ügyfélhez, felfedeztél vagy felébresztettél egy igényt, elérted, hogy bemutathatod ajánlatodat. Ez önmagában már nagyon jó eredmény, hiszen az egyik legnagyobb kihívásunk az, hogy az emberek nem hajlandóak a jelen helyzetükön változtatni. 

tovább


Hallottad már azt a kifogást, hogy az ár túl magas? Ha igen, akkor olvass tovább, mert ez az írás neked szól!

A nagy piaci verseny hatására az értékesítők sokszor nyomás alatt vannak. A nagyvállalati ügyfelek professzionális módon vásárolnak, és gyakran versenyeztetés útján döntik el, ki legyen a beszállító. Ennek következményeként az értékesítőkben kialakult egy árkedvezmény felajánlási reflex. Sokszor sokkal nagyobb kedvezményt adnak, mint kellene, de még az is előfordul, hogy akkor is felajánlanak kedvezményt, amikor nem is lenne szükség rá.

tovább


A vállalati értékesítők és marketingesek körében gyakori használt kifejezések:

 

„Hozáadott érték az ügyfeleink részére”, „értékes ajánlatot adtunk ügyfelinknek”, „értékes kiegészítő szolgáltatások”…

De vajon mit jelent igazán az „érték” és ez kinek a számára értendő? Az értékesítőnek, a cégének, vagy a vevőnek?

tovább


Jóval magasabb volt az áram, de én voltam a „legolcsóbb”!  Sokkal drágábbak vagyunk, de mi vagyunk a legjobbak!

Hogyan nyerjünk nagy értékű üzleteket úgy, hogy mi vagyunk a LEGJOBBAK ÉS NEM A LEGOLCSÓBBAK?

tovább


Hogyan kezeljük azt a helyzetet, amikor az értékesítési folyamat során a potenciális ügyfelünk közli velünk, hogy rajtunk kívül két másik ajánlatot is bekértek versenytársainktól? Mit tegyünk?

tovább


Tudom, hogy sok tréningen azt tanítják, hogy a tárgyalás elején, mielőtt a tárgyra vagy a lényegre térsz, először kezd el felépíteni a személyes kapcsolatot: kezdj el beszélgetni, ismerkedni, találj közös témát.  Nem állítom, hogy ez nem fontos, sőt, sok olyan értékesítési helyzet van, amikor ez feltétlenül szükséges. AZONBAN EGY DINAMIKUS, vezető típusú ÜGYFÉLLEL EZT NE TEDD! 

továbbLapozás: 1. oldal » 2. oldal » 3. oldal » 4. oldal » 5. oldal » 6. oldal » 7. oldal » 8. oldal » 9. oldal » 10. oldal » 11. oldal » 12. oldal 13. oldal » 14. oldal » 15. oldal » 16. oldal » 17. oldal » 18. oldal » 19. oldal » 20. oldal » 21. oldal » 22. oldal »